Blog: Goede ICT kost niets

‘Total cost of ownership’
Er ligt een schone taak voor ons als ICT-specialisten. We moeten onze klanten en prospects niet alleen de allerbeste technologische oplossingen bieden; we moeten ze ook helpen inzien dat de bijbehorende investeringen zichzelf razendsnel terugverdienen. Soms wil ik wel eens zeggen dat een bepaalde oplossing helemaal niets kost, vanwege het simpele feit dat de meerwaarde in efficiency veel hoger is dan de licentiekosten. Vrijwel elke branche hanteert de term ‘total cost of ownership’ waarbij men simpelweg kijkt naar de balans tussen kosten en opbrengsten van een bepaalde aanschaf. Voor investeringen in ICT zou toch exact hetzelfde moeten gelden?

Shoppen
Het uitgebreid vergelijken van aanbieders helpt natuurlijk om een overtuigde en slimme keuze te kunnen maken. Maar zorg dan wel dat u appels met appels vergelijkt.  Zo komt u al een heel eind als u de basisfunctionaliteiten vergelijkt en nagaat wat u extra moet aanschaffen om het perfect werkend te krijgen. Uw systeembeheerder kan u daarbij prima adviseren.  En ga zeker ook eens bij uw collega-advocatenkantoren kijken. Welk pakket gebruiken zij? Hoe werkt het in de praktijk? Wat is hun ervaring? Wat zijn de plus- en de minpunten?  Deze vragen betreffen dan zowel het systeem als de leverancier ervan.

Gebruikers en hardware
Een investering in alleen een systeem is natuurlijk niet voldoende. De mensen die er dagelijks mee werken, moeten er prettig en effectief mee uit de voeten kunnen. Er zijn goede opleidingen en workshops die uw medewerkers helpen het beste uit uw softwarepakket én uit zichzelf te halen. Een onmisbare factor in succesvolle bedrijfsvoering. Maar kijk ook eens naar de hardware. Soms zie ik nog oude pc’s staan waarvan ik zeker weet dat ze vertragend en frustrerend werken. Door de context van het softwarepakket (gebruikers en hardware) te optimaliseren, schiet het rendement van uw investeringen omhoog.

Bouwsteen voor de toekomst
Mijn advies: maak de keuze van uw softwarepakket onderdeel van uw bedrijfskoers en kijk daarom verder dan alleen de behoefte van dit moment. Hoe ga ik de toekomst in, hoe ga ik mijn processen sturen en monitoren en welke rapportages heb ik daarvoor nodig? Hoe beheer ik mijn digitale dossiers en hoe vind ik documenten het snelst terug? Hoeveel tijd wil ik winnen en hoe wil ik de kwaliteit van mijn dienstverlening verbeteren? En: welk systeem ondersteunt me in de breedte zodat ik niet overal een aparte oplossing voor hoef aan te schaffen? Het zijn veel vragen, maar het is echt niet heel moeilijk om er goede antwoorden op te krijgen.

Ik wens u veel succes en wijsheid met het maken van uw keuzes. Desgewenst helpen wij u er uiteraard graag bij. Mail me dan gerust op eugene@clipconsultants.nl

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Oscar Hijink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord