Blog: Overstappen is niet eng

Is overstappen echt zo lastig?
Overstappen is alleen lastig als u zelf al het werk zou moeten doen. Het kan een beetje voelen als zonder ervaring een huis bouwen met alleen een IKEA handleiding. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, zei een roodharig Zweeds meisje op televisie eens. Maar vertrouwt u ons: er zijn echt stappen die iemand met ervaring beter en sneller kan maken.

Informatie van pakket A naar pakket B
Het overzetten van informatie en dossiers uit pakket A naar pakket B, de zogenaamde conversie, lijkt op het eerste oog eenvoudig. U drukt in pakket A op exporteren, in pakket B op importeren, en door. Dat de praktijk weerbarstiger is, proeft u wellicht al aan mijn toon. Want hoe informatie is opgeslagen in pakket A, is vaak anders dan in pakket B. 

Informatie over bijvoorbeeld dossiers wordt opgeslagen in een database. Een database bestaat uit kolommen en rijen. In kolom A staan bijvoorbeeld dossiernummers, in kolom B de bedrijfsnaam, kolom C een telefoonnummer, enzovoorts. Het telefoonnummer is het simpelste voorbeeld waarmee we kunnen uitleggen waarom een conversie geen kwestie is van exporteren/importeren.

Als in pakket A een telefoonnummer wordt genoteerd als 0413-348888, maar in pakket B als +31413348888 dan moet dat worden aangepast. Voor elk telefoonnummer. En dit is pas één vrij simpel gegeven. Hoe werkt dat met dossiernummers? Gekoppelde documenten? De samenhang van informatie is zo complex dat het ontwaren voor u een tijdrovende klus zou zijn. 

Snelle overstap
Wij hebben standaard conversies ontwikkeld voor nagenoeg alle bekende pakketten waardoor een overstap naar CClaw soepel verloopt. Wij weten al hoe pakketten als BaseNet of Kleos informatie opslaan en hoe alles in CClaw weer op de juiste manier is terug te vinden. Daardoor kost de conversie veel minder tijd en is het risico op informatieverlies beperkt tot een minimum. Daarnaast kijken we ook goed met u naar welke bijzonderheden in uw bestaande omgeving zitten en hoe we deze het beste over kunnen nemen naar CClaw.

Niet eng door ervaring
Alles is minder eng als je het laat doen door iemand, of met iemand, met ervaring. Dat huis bouwen doen wij dagelijks, software inrichten is ons vak. Daardoor voelt de overstap hooguit nog spannend, maar zeker niet meer eng. Wij begeleiden u naar een goede afloop en een succesvol gebruik van uw nieuwe praktijkmanagementsoftware. 

Weten hoe uw overstap eruit gaat zien? Wij lichten graag in een persoonlijk gesprek toe of een overstap voor uw kantoor van toegevoegde waarde is.

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Den Haag

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Wat heeft CClaw een fijn DMS-systeem ontwikkeld. Het doet gewoon alles wat er wordt beloofd, maar zorgt er bovenal voor dat het 'weglekken' van uren tot het verleden behoort. Super.

- Mr. Eugène Ong, Claassen Advocaten te Eindhoven

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Woerden

Zó snel gewend dat we niet meer weten hoe het oude DMS ook weer werkte!

- Jolanda van Asselt, Axius Advocaten te Veenendaal