Event kalender Juridische markt 2016

Februari 2016: 

 • SJBN Advocaat & Ondernemer-dag 
  SJBN organiseert op vrijdag 26 februari 2016 de derde editie van de Advocaat & Ondernemer-dag. Een dag specifiek voor jonge advocaten die geïnteresseerd zijn in de facetten van het ondernemerschap binnen de advocatuur. De Advocaat & Ondernemer-dag is gericht op advocaten die nadenken over het oprichten van een eigen kantoor, die door willen groeien als partner binnen een bestaand kantoor of meer willen weten over het ondernemersaspect binnen de advocatuur. 

  Datum: 26 februari 2016 (Amsterdam)
  Kosten: nee
  Website: www.sjbn.nl

Maart 2016:

 • Klaar voor de digitale toekomst 
  In maart organiseert Clip Consultants met medewerking van Lexxyn Partner I-FourC een drietal workshops om de voordelen en de functionaliteiten van hun DMS verder toe te lichten. In deze workshops wordt onder andere antwoord gegeven op de vraag: heeft u ook graag dat alles qua dossiers goed vind- én bewerkbaar is, maar u wilt het liefst niet nóg eens een apart systeem erbij?

  Data: 1 maart (Eindhoven), 15 maart (Amsterdam), 29 maart (Zwolle)
  Kosten: nee
  Website: www.clipconsultants.nl

 • British Legal Technology Forum
  Op 8 maart 2016 vindt in Londen het grootste juridische IT evenement van Europa plaats: The British Legal Technology Forum. Meer dan 1.200 bezoekers, 50 sprekers en 80 standhouders ontmoeten elkaar op dit eendaags evenement. Ook de Lexxyn Groep is met haar partners BigHand en Epona Legal als prominente IT-partner aanwezig.

  Datum: 7 maart 2016 (Londen, UK)
  Kosten: £ 245,- excl. VAT
  Websitehttp://britishlegalitforum.com/

 • Advocatie Live! 
  Is de advocatuur toekomstbestendig? Welke kantoorindeling is daarvoor nodig? Waarom beginnen jonge advocaten voor zichzelf? Onder andere Jim Stolze, Jaap Bosman, Frederieke Leeflang, Bas Boris Visser en Samantha Ebecilio zullen ingaan op deze vragen. Ook stemmen de bezoekers op de Meest gewaardeerde advocaat van 2016.

  Datum: 15 maart 2016 (DeFabrique, Utrecht)
  Kosten: € 295,- excl. btw p.p.
  Websitewww.advocatielive.nl

April 2016:

 • Lexpo
  Lexpo is een nieuw en uniek eendaags evenement voor de Europese top van de advocatuur. Op donderdag 21 april 2016 brengt Lexpo vele internationale topsprekers naar Amsterdam. Visionairs die samen met prominente panelleden een sneak preview geven in de juridische markt van morgen.

  Datum: 21 april 2016 (Amsterdam)
  Kosten: € 195,- excl. btw p.p.
  Websitewww.lexpo.nl

Juni 2016:

 • Dag van de Ondernemende advocaat
  De Dag van Ondernemende advocaat is een eendaags evenement van SDU, inclusief avondprogramma. Het biedt een jaarlijks wisselend programma met sprekers en workshops.

  Datum: 16 juni 2016
  Kosten: ja (exacte kosten nnb)
  Website: www.dagvandeondernemendeadvocaat.nl

Oktober 2016:

 • PLEIT2016 
  Actuele ontwikkelingen in de juridische sector en de grote vraag naar praktische informatie vormen de basis voor PLEIT2016. Het thema van PLEIT2016 is verbinden. Kennis met juristen, leveranciers met de markt, kantoren met cliënten. PLEIT brengt kennis samen en maakt IT-ontwikkelingen tastbaar. PLEIT2016 verbindt individuele behoeften aan werkbare acties.

  Datum: 11 oktober 2016 (DeFabrique, Utrecht)
  Kosten: nee, voor de doelgroep kosteloos toegankelijk
  Website: www.pleit.nl

November 2016:

 • Advocatuur Congres
  Het Advocatuur Congres heeft zich ontwikkeld tot hét jaarlijkse inspiratiemoment voor bestuurders van advocatenkantoren. Samen met ongeveer 60 deelnemers kunt u hier inspiratie en actuele kennis opdoen en met collega-bestuurders sparren over kwesties uit de dagelijkse praktijk.

  Datum: nnb
  Kosten: ja, nnb
  Website: www.advocatuurcongres.nl

Gedurende het jaar 2016

 • DutchLegalTech Meetup
  Sinds begin 2015 organiseren Jelle van Veenen (www.jellevanveenen.nl, Spreek met) en Jeroen Zweers (Director Innovation, Kennedy Van der Laan) bijeenkomsten voor iedereen die geïnteresseerd is in tech en innovatie van juridische dienstverlening. Dat er interesse is voor het onderwerp blijkt uit het succes van de bijeenkomsten. Deelnemers zijn onder andere advocaten, ondernemers, startups en investeerders.

  Data: nnb (Amsterdam)
  Kosten: nee
  Website: www.dutchlegaltech.nl/meetup

 • Nederlandse orde van advocaten; innovatieplatform
  Het Innovatieplatform bestaat uit een serie bijeenkomsten waarbij advocaten en inhoudelijke experts discussiëren over innovatieve ontwikkelingen die de advocatuur raken. De NOvA biedt advocaten hiermee de mogelijkheid op de hoogte te blijven van veranderingen die impact hebben op de invulling van het beroep van advocaat. Tijdens elke bijeenkomst staat een actueel thema centraal, ingeleid door een panel van deskundigen.

  Data: nnb
  Kosten: nee (alleen toegankelijk voor advocaten, uitnodiging per e-mail)
  Website: www.advocatenorde.nl

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Oscar Hijink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord