Invoering KEI fors vertraagd

Invoering KEI fors vertraagd

Het digitaal procederen in handelsvorderingen met verplichte procesvertegenwoordiging (KEI Civiel 1.0 in de wandelgangen) zou per 1 april landelijk worden ingevoerd, maar dat wordt naar verwachting pas eind 2018. Artikel Advocatenblad: http://advocatenblad.nl/2018/01/09/invoering-kei-fors-vertraagd/

Inmiddels heeft ook de Rechtspraak zelf hierover gecommuniceerd

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Planning-digitalisering-aangepast.aspx?pk_campaign=redactie&pk_medium=social&pk_source=twitter&pk_keyword=social

Met betrekking tot de system-to-system koppeling is het volgende in de informatie van de Rechtspraak opgenomen:

De eisen van ketenpartners zijn onvoldoende meegenomen - De benodigde functionaliteiten voor ketenpartners waren in 2014 niet expliciet vastgesteld. De aanpassingen die op dit gebied zijn gedaan betreffen onder andere een zogenaamde 'system-to-system' koppeling met functionaliteiten zoals automatisch informeren en fouten afhandelen. Steeds meer partijen, ieder met eigen informatiesystemen, krijgen te maken met de aansluiting op de systemen van de Rechtspraak. De toepassing van de door de Rechtspraak geformuleerde standaarden leidt tot discussie met soms aanzienlijke gevolgen voor tijd en geld. Zo moeten de softwareleveranciers van de advocatuur, deurwaarders en bestuursorganen systemen bouwen en/of aanpassen om een koppeling te kunnen maken met het Aansluitpunt van de Rechtspraak. Om een indicatie te geven van de impact: het kost de leverancier van de KBvG zeker 1,5 jaar om dit te realiseren. Gezien de uitdaging in het realiseren van een goed werkende keten van informatie uitwisseling komen ketenpartijen met de uitdrukkelijke wens om enige tijd te kunnen proefdraaien (‘vrijwillige fase’) voordat verplicht digitaal geprocedeerd moet worden. Dit is ook een aanbeveling die terugkomt in een verkennende impactanalyse die de VNG/KING heeft laten uitvoeren om inzicht te krijgen in de gevolgen van de verplichting voor gemeenten om digitaal te procederen.

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Oscar Hijink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord