Podcast BNR - De Technoloog: Over de moeizame digitalisering van de Rechtspraak

Presentatoren Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg bevragen haar over de stand van zaken, hoe digitalisering in de juridische sector precies werkt en wat de gevolgen van digitalisering zijn.

De podcast is kosteloos terug te luisteren via onderstaande link en duurt 63 minuten:

 

 

Podcast shownotes

DE MOEIZAME DIGITALISERING VAN DE RECHTSPRAAK | Bron

Eerder hadden we het in De Technoloog over digitaal recht spreken. Toen ging het onder andere over de mogelijkheid van vonnissen die uitgesproken worden door automaten, algoritmen, software, robots, computers - of hoe je de niet-menselijke rechter ook wilt noemen.

In deze Technoloog vernemen we met verbazing dat zelfs het digitaliseren van de papierstroom van de rechtbank een uiterst moeizaam proces is, waar niet eens iedere betrokkene aan wil meewerken. Aanleiding is het feit dat de Raad voor de Rechtspraak heeft besloten dat een proef met in deze zin gedigitaliseerde rechtspraak niet landelijk wordt uitgebreid. Daar blijkt een heel scala aan oorzaken achter te zitten, van software die niet langer wordt ondersteund tot vermeende tegenwerking door rechters. Claudia Heemskerk van de Lexxyn Groep, een leverancier van juridische ICT-diensten, zit middenin deze wereld en wijst ons de weg in deze onvermoede wildernis.

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Oscar Hijink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord