Tip van Clip | Consequenties van de Brexit op de ICP aangifte

Met deze serie artikelen geven we u handige tips over het gebruik van CClaw of een andere dienst van Clip Consultants. Zo zorgen we ervoor dat u altijd het maximale uit onze software haalt en wellicht handige functionaliteiten ontdekt, die uw dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken.

We hebben er lang op gewacht, maar het definitieve vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is een feit, en brengt behoorlijk wat consequenties met zich mee. Zo heeft dit bijvoorbeeld gevolgen voor uw btw-aangifte wanneer u zaken doet met cliënten of leveranciers uit deze regio. Maar hoe verwerkt u dit? En waar kunt u dit terugvinden in CClaw?

Tip van Clip

Update uw huidige versie van CClaw naar de nieuwste versie.

Binnen CClaw is er een speciale functionaliteit waarmee u de zogenaamde ICP aangifte kunt doen. Dit overzicht kunt u vinden onder het tabblad financieel.


Als gevolg van de Brexit moeten er een aantal aspecten binnen dit onderdeel aangepast worden. Deze wijzigingen hebben we reeds doorgevoerd binnen CClaw zodat u, zodra u een versie-update heeft gehad, hier gelijk gebruik van kunt maken. (De aangepast ICP functionaliteit is beschikbaar vanaf CClaw versie 4.10. 61 build 13. Onder de knop ‘Help-info kunt u controleren welke versie u op dit moment heeft.)

Overigens kunnen we ons ook inbeelden dat u, als gevolg van de Brexit en de wijziging in de btw-aangifte, een aanpassing wilt doen in uw declaratie lay-out.

Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk en is bovenstaande tip op uw praktijk van toepassing? Neem dan tijdig contact met ons op via 0413 348888 of stuur een e-mail naar info@clipconsultants.nl zodat we de update, en eventueel bijbehorende declaratie lay-out aanpassing, bijtijds voor u kunnen doorvoeren.

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Oscar Hijink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord