Tip van Clip | Oei, waar is mijn back-up

"Een onterechte aanname kan grote gevolgen hebben."

Zijn de toetscombinaties ‘Ctrl+C’ en ‘Ctrl+V’ voldoende voor een juiste back-up van uw systemen?

NEE!

Afgelopen maand was een van onze klanten in de ban van een cryptolocker. Een virus wat razendsnel alle gegevens verminkt en corrumpeert.‘Geen probleem toch, onze systeembeheerder maakt, denk ik, dagelijks wel een back-up van de gegevens op onze harde schijf.’ Een veelvoorkomende aanname die in dit geval onterecht was en daardoor behoorlijke gevolgen had; alle data uit CClaw en CCdms vanaf oktober 2019 konden als verloren worden beschouwd. 

Kies voor zekerheid
Er werd namelijk gebruik gemaakt van een SQL-database. In dat geval is ‘Ctrl+C' en 'Ctrl+V’ zeker niet genoeg. Daarnaast zou de aanname dat de systeembeheerder de back-up maakt vervangen moeten worden door zekerheid.

De Tip van Clip:
Laat vastleggen dat de verantwoordelijkheid voor het maken van de juiste back-ups - en de controle daarvan - een verantwoordelijkheid is van uw systeembeheerder. Of maak afspraken met uw cloud leverancier, zodat zij zorg dragen voor een automatische back-up.

Wilt u meer informatie over hoe u de back-up van uw data uit CClaw en CCdms op een veilige manier kunt verzorgen? Dan kunt u gerust contact met mij opnemen via Eugene@clipconsultants.nl of telefonisch op: 0413 34 8888

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Wat heeft CClaw een fijn DMS-systeem ontwikkeld. Het doet gewoon alles wat er wordt beloofd, maar zorgt er bovenal voor dat het 'weglekken' van uren tot het verleden behoort. Super.

- Mr. Eugène Ong, Claassen Advocaten te Eindhoven

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Wouter Niesink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord

Wij zijn tevreden gebruikers. Met name over de mogelijkheden die CClaw biedt voor de financiële verslaglegging zijn wij zeer te spreken.

- Clementine Lems, VBTM Advocaten te Woerden

Zó snel gewend dat we niet meer weten hoe het oude DMS ook weer werkte!

- Jolanda van Asselt, Axius Advocaten te Veenendaal