Wat doen wij met KEI?

We krijgen regelmatig vragen van onze klanten over hoe straks verder in verband met KEI. Uiteraard zijn wij achter de schermen bezig om hierop straks goed voorbereid te zijn. Zoals u gewend bent houden wij u graag op de hoogte.

Voor advocatenkantoren die werken met CClaw (en veel procederen) zijn we momenteel bezig met het ontwikkelen van een systeemkoppeling samen met onze Lexxyn Groep partners. De systeemkoppeling maakt het mogelijk om vanuit de bestaande CClaw omgeving digitaal berichten te versturen naar het zogenaamde Aansluitpunt.

KEI (programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak) heeft als doel procedures en sneller en eenvoudiger te maken door (digitale) modernisering van de rechtspraak. Voor advocaten wordt (volgend jaar) digitaal procederen verplicht.

Via zowel Mijn Rechtspraak als het Aansluitpunt Rechtspraak kunt u straks digitaal procederen*. Mijn Rechtspraak is een beveiligd webportaal dat door burgers en professionele procespartijen gebruikt wordt. In het webportaal vult u handmatig een formulier in om een procedure te starten. Ook kunt u stukken 1 voor 1 uploaden en downloaden. Het Aansluitpunt Rechtspraak is een koppeling voor geautomatiseerd berichtenverkeer. U kunt dan vanuit het eigen administratiesysteem geautomatiseerd gegevens uitwisselen met de rechtspraak. Via het Aansluitpunt kunt u in een keer grote aantallen documenten versturen of ontvangen.

Wat is het voordeel voor u als advocaat om digitaal te procederen via het Aansluitpunt Rechtspraak?

  • U werkt vanuit CClaw. U hoeft dus niet in te loggen op het beveiligde webportaal.
  • U heeft minder kans op fouten, omdat u minder gegevens handmatig hoeft in te voeren.
  • U kunt rechtstreeks documenten insturen vanuit uw eigen CClaw documentmanagementsysteem (DMS).
  • U kunt meerdere documenten en meerdere zaken in een keer aanbieden. U hoeft dus niet handmatig een documenttitel en documentclassificatie in te voeren.
  • Gegevens worden dus automatisch opgeslagen in uw CClaw omgeving.

 

Voordat KEI kan worden uitgerold zijn er echter nog een aantal zaken die geregeld moeten worden, door álle betrokken partijen. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.

Vragen?
Heeft u naar aanleiding van bovenstaande toelichting nog vragen? Neem gerust contact met ons op: 0413-34 88 88 of info@clipconsultants.nl

* bron: https://www.rechtspraak.nl/kei

 

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

We worden steeds weer verrast door de duidelijke overzichten en functies die CClaw biedt.

- Monique Aarts, BomSchoenmakers Advocaten te Breda

Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Den Haag

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht