Tip van Clip | Jaaroverzicht

Met deze serie artikelen geven we u handige tips over het gebruik van CClaw of een andere dienst van Clip Consultants. Zo zorgen we ervoor dat u altijd het maximale uit onze software haalt en wellicht handige functionaliteiten ontdekt, die uw dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken.

2020 loopt alweer op zijn einde. De komende weken zult u ongetwijfeld druk bezig zijn met de laatste loodjes en de uiteindelijk jaarafsluiting.

Ook wat betreft de Tip van Clip zit dit jaar er alweer op. Het afgelopen jaar hebben we grote belangrijke tips met u gedeeld, maar ook simpele kleine handigheden in de hoop een verschil te maken in uw dagelijkse werkzaamheden.

Graag blikken we hier met u op terug in dit Tip van Clip Jaaroverzicht. Aan de hand van het aantal views en clicks hebben we de beste tips van 202 gedefinieerd, zodat we deze nogmaals de revue kunnen laten passeren.

Tip van Clip Jaaroverzicht

Print to CClaw

Door gebruik te maken van Print to CClaw voorkomt u onnodige handelingen om uw digitale dossiers up-to-date te houden.Huisstijl automatisering

Wanneer u een digitale huisstijl heeft ingesteld, kunt u binnen CClaw al uw correspondentie gelijk digitaal maken. De ‘ouderwetse methode’ van printen en opnieuw inscannen is daardoor niet meer nodig.Standaard werkencode


Veel gebruikers voeren bij het tijdschrijven voor een e-mail, dezelfde werkencode in. Door gebruik te maken van een standaard werkencode, kunt u deze tijd direct schrijven zonder handmatig de code aan te passen. Wilt u hier ook gebruik van maken? Neem dan even contact op met info@clipconsultants.nl. Wij stellen deze graag voor u in.

Weergave in CCdms personaliseren

CCdms draait om documenten. Of dit nu e-mailberichten, Word-documenten of PDF’s zijn, het CCdms zit er vol mee. Bovendien hangt aan al deze documenten tal van informatie, denk bijvoorbeeld aan de bestandsnaam, het type, of de bestandsversie. Het hangt van uw persoonlijke voorkeur af, welke informatie relevant is. Daarom is het mogelijk om de weergave van het CCdms aan te passen naar uw persoonlijke voorkeuren.Het overboeken van uren in CClaw

Wanneer bepaalde verrichtingen eigenlijk op een ander dossier had moeten boeken, dan kunt u dit binnen CClaw gemakkelijk overboeken naar een ander dossier. Dit kan op 2 manieren, die in onderstaande video verder uitgelegd worden.Financiële controle over uw dossiers


Voorafgaand aan een case zult u in veel gevallen een voorschot vragen aan uw cliënt. Naarmate de case verder vordert, zult u in de gaten willen houden of u het afgesproken budget niet overschrijdt. Door het signaal budgetten/ voorschotten in te schakelen, wordt een eventuele kostenoverschrijding automatisch gesignaleerd. Hoe u dit inschakelt leest u in deze Tip van Clip.

Corrigeren van verrichtingen in CClaw

Het kan gebeuren dat u een verrichting hebt ingevoerd, maar dat deze een foutje bevat zoals een verkeerde datum, een verkeerd tarief of een incorrecte btw-code. Dan is het wel zo handig dat u deze kunt corrigeren, zonder dat u de hele verrichting opnieuw in moet voeren. In onderstaande video leggen we uit hoe u dit doet.CCuren app - uw urenadministratie altijd op orde

Door gebruik te maken van de CCuren app op uw telefoon, heeft u buiten kantoortijden rechtstreeks inzicht in uw urenadministratie binnen CClaw. U kunt uw verrichtingen inzien, bestaande verrichtingen wijzigen en ook nieuwe verrichtingen invoeren. Het enige wat u daarvoor nodig heeft, is een internetverbinding.Adresgegevens op de declaratie


Op een declaratie dient u het adres te vermelden waar een onderneming feitelijk gevestigd is. Toch komt het nogal eens voor dat een kantoor declareert naar de postbus van de opdrachtgever. In deze Tip van Clip laten we zien hoe u de standaard adressering van een declaratie kunt wijzigen.

Dit waren de beste tips van 2020. Heeft u nu een tip waarvan u denkt, deze mag in 2021 niet ontbreken? Laat het ons weten via info@clipconsultants.nl.

Wat onze klanten zeggen:

CClaw is absoluut gebruiksvriendelijk!

- Otto Meijnen, Van Veen Advocaten te Ede

In één zin: wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met en toegankelijkheid van Clip Consultants!

- Louise Hardeman, Advocatenkantoor Dijkgraaf B.V. te Hengelo

Met behulp van het DMS van Clip Consultants werken wij nu volledig papierloos. Het werkt eenvoudig, snel en buitengewoon intuïtief.

- Mr. Piter van Zandbergen, Defenz Advocaten te Drachten

De manier waarop Clip Consultants met klanten omgaat, de snelheid van reageren en de kennis van zaken vormen een grote meerwaarde voor het gebruik van CClaw.

- Mr. H.L. van der Aa, Aelan Advocaten te Utrecht

Zeer tevreden over CClaw. Het is een compleet programma, met de back-up van uitstekende support.

- Oscar Hijink, Hijink Advocaten te Arnhem / Nijmegen

We zijn eigenlijk over heel veel dingen enthousiast. CClaw werkt gewoon heel plezierig. Maar vooral de ‘Clip-mensen’ maken voor ons het verschil!

- Corrie Tersteeg, Bots van Ravenhorst te Utrecht

Er wordt goed meegedacht, de lijnen zijn kort, er is geen afstandelijke helpdesk. We kennen elkaar en dat werkt erg plezierig. Persoonlijk ben ik erg blij met het digitaal declareren. Dat zorgt voor een zeer snel declaratieproces en zeker, mede door het gebruik van Ideal, ook voor snellere betalingen. 

- Doke Maris, Scholtens Advocaten te Emmeloord